/Ain Blogspot \
Entry About Exchange Stuff
0 Comment Here
Pasang scrollbar dalam blog (like me)
Khamis, 3 Oktober 2013 • 8:42 PTG • 0 comments
p/s; Tutorial ni hanya akan menjadi kalau anda guna Google Chrome :)
CTRL+V untuk copy dan CTRL+V untuk paste


 Nak tahu nak buat mcm mana? Meh ikut tutorial ni.



SIMPLE TEMPLATE 

1.Dashboard > Template

2. Tekan F3 dan cari perkataan :

/* Header


3. Copy kod dekat bawah ni dan paste di ATAS perkataan  /* Header takdi okay.

::-webkit-scrollbar {width: 10px;height: 10px;}::-webkit-scrollbar-button:start:decrement,::-webkit-scrollbar-button:end:increment {height: 10px;width: 10px;display: block;background: #eee;border: 1px solid #000000}::-webkit-scrollbar-track-piece {background-color: #fff;}::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {background-color: #eee;border: 1px solid #000000


Merah : tukarkan dengan kod warna yang korang nak. Boleh cari kat sini


4. Preview dan save


BLOGSKIN


1.Dashboard > Template

2. Tekan F3 dan search ayat kat bawah ni.

<style type="text/css"> #navbar-iframe{display: none;}

3. Dah jumpa? Bagus. Copy kod dekat bawah ni dan paste di  BAWAH kod yang Ain suh korang cari takdi

::-webkit-scrollbar {
width: 10px;height: 10px;}::-webkit-scrollbar-button:start:decrement,::-webkit-scrollbar-button:end:increment {height: 10px;width: 10px;display: block;background: #eee;border: 1px solid #000000}::-webkit-scrollbar-track-piece {background-color: #fff;}::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {background-color: #eee;border: 1px solid #000000

Merah : tukarkan dengan kod warna yang korang nak. Boleh cari kat sini

4.Preview dan save


✿ WELCOME ✿

silent reader(s)

Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog. I hope you'll like my tutobies and this blog .You may leave your footprints at my cbox. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back :)
✿ SHOUT HERE ✿

URL blog not email.
Dont be a faker pls.
No harsh words here okay?






✿ BLOG ARCHIVE ✿



✿ CREDIT ✿
Copycats & Spammer, I will repote to the police station!