/Ain Blogspot \
Entry About Exchange Stuff
0 Comment Here
Tutorial Cara buat header dengan Photoscape
Isnin, 9 September 2013 • 11:18 PTG • 0 comments
1. Siapa tak ada photoscape, boleh download dekat sini . Dah download ? Bagus, boleh 

mula belajar tutorial ni .

2. Bukak photoscape awak dan pilih EDITOR, macam dalam gambar bawah ni ;



3. Dah pilih editor ? Bagus . Lepas tu pilih antara 2 icon yang saya tunjuk dalam gambar tu . Lepas tu, click then pilih NEW PHOTO . Lihat gambar bawah ni :



p/s: Kalau anda download photoscape version baru punye, klik MENU dekat bawah belah kanan photoscape korang

4. Dah click NEW PHOTO, awak ubah pulak width and height dia . Width dia tu, ikut width blog awak ye, supaya nanti header awak tak melebihi blog awak tu . Lihat gambar bawah ni :



5. Lepas dah tentukan width and height header awak, awak pilih OBJECT . Macam dalam gambar bawah ni . Kalau awak ada gambar nak letak kat header awak tu, awak click yang ada GAMBAR yang saya tandakan arrow tu . Kalau nak letak text dekat header , pilih icon T . Macam dalam gambar bawah ni :



6. Lepastu, pandailah awak edit k header awak ? Bila dah siap header awak, awak SAVE . Ikut cara dalam gambar bawah ni :




7. Lepas tu, tekan SAVE AS . Macam dalam gambar bawah ni .




8. Lepastu, tulis nama header tu . Then, save sebagai GIF atau PNG macam dalam gambar

 bawah ni . Lepas tu tekan SAVE, then da siap . 


9. Kalau nak dapatkan KOD header tu , korang pergi sini , dan upload kt situ :)
Goodluck! Kalau tak faham lagi , boleh tanya kt ASK FM atau Cbox Ain!InsyaAllah Ain akan jawab secepat mungkin :)

✿ WELCOME ✿

silent reader(s)

Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog. I hope you'll like my tutobies and this blog .You may leave your footprints at my cbox. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back :)
✿ SHOUT HERE ✿

URL blog not email.
Dont be a faker pls.
No harsh words here okay?






✿ BLOG ARCHIVE ✿



✿ CREDIT ✿
Copycats & Spammer, I will repote to the police station!